Fulbright Mezunları Derneği, 1 Mayıs Cuma günü, Psikiyatr Dr. Ümit Yazman ile "Coronavirüs Salgını Sürecinde ve Sonrasında Hayatımızı Nasıl Yöneteceğiz?" konulu online bir seminer düzenledi. Hubert H. Humphrey bursu mezunu Dr. Ümit Yazman, salgının hayatımıza etkilerine ve bu durumla nasıl başa çıkabileceğimize dair önemli noktalara değindi. Daha sonra da katılımcıların sorularını yanıtladı. 

Dr. Ümit Yazman'a içinde bulunduğumuz bu zor zamanlarda, değerli katkıları ve bizlere zaman ayırdığı için çok teşekkür ederiz. 

Psikiyatr Dr. Ümit Yazman kimdir:

1965 yılında Ankara'da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini TED Ankara Koleji'nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olarak "Tıp Doktoru" oldu. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde "Psikiyatri" Uzmanlık eğitimini tamamladı. John Hopkins Üniversitesi'ne bursla kabul edildi. "Bağımlılıklar'ın Önlenmesi ve tedavileri" üzerine ihtisas sonrası eğitimini tamamlayarak mezun oldu. Virginia Üniversitesi, "Center for Mind and Human Interaction" bölümü'nde çalıştı. Daha sonra, ABD'de sırasıyla Pittsburgh Üniversitesi CEDAR Merkezi'nde ve son olarak da UCLA Neuropsychiatric Institute bölümünde çalışma ve araştırmalarda bulundu.