Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu’nun, 1949 yılında Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında imzalanan ikili anlaşma ile çalışmalarına başladığı, Türk ve Amerikalı üniversite mezunlarını, akademisyenleri, sanatçıları ve kamu görevlilerini eğitim, yaşam ve seyahat masraflarını kapsayan burslarla destekleyen, Fulbright programının 75. Yılını çeşitli etkinliklerle kutlamaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz.

75 yıldır kesintisiz devam eden bu değerli programın ve Fulbright ailesinin bir parçası olan Fulbright Mezunları Derneği olarak, Türk ve Amerikan halkları arasında eğitim ve kültürel değişim yoluyla ortak bir anlayış geliştirmeye katkıda bulunan tüm Fulbright Mezunlarına teşekkürlerimizi sunarız.

75. Yıl kutlamaları kapsamında Ankara’da, Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından düzenlenen ve Türk-Amerikan İlişkileri üzerine gerçekleşen panele katılmaktan büyük mutluluk duyduk. Panel sonrasında dernek ödüllerini sahiplerine takdim ettiğimiz ödül törenine katılan değerli hocalarımıza ve dinleyen tüm katılımcılara gönülden teşekkür ederiz. ABD Büyükelçiliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona davetlerinden dolayı Sayın Büyükelçi Jeffrey L. Flake’e ve panele ev sahipliğinden dolayı Prof. Dr. Ersel Aydınlı’ya ve Türkiye Fulbright Komisyonu ekibine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.