Fulbright Mezunları Derneği üyeleri ve YES mezunları derneği 23 Şubat 2022 tarihinde ABD Başkonsolosluğu ev sahipliğinde, ABD değişim programları katılımcıları ile pandemi döneminde dayanıklılık stratejileri ve zihinsel sağlık desteği ile kariyer güçlendirme konulu bir panel gerçekleştirdi.  

Bu çevrimiçi etkinlikte panelistler, kendi hikayelerini anlatarak kariyerleri boyunca kaygıyla nasıl başettiklerini, İngilizcelerini nasıl geliştirdiklerini ve ABD'de katıldıkları değişim programları sırasında edindikleri bilgi ve deneyimlerden nasıl faydalandıklarını anlattılar. 

Konuşmacılar aynı zamanda etkili özgeçmiş ve CV yazma, iş görüşmelerine hazırlık süreci, staj, yarı ve tam zamanlı iş bulma konularında da ipuçları paylaşacaklar. Ayrıca liyakata dayalı istihdamın önemini vurgulayacak ve kişisel ve kurumsal düzeyde eşit iş imkanlarını tartıştılar. 

Panelistler arasında Fulbright Mezunları Derneği yönetim kurulu üyelerinden Sayın Dr. Ümit Yazman ve dernek başkanı Sayın Av. Faruk Aktay'da yer aldı.