Fulbright Mezunları Derneği Antalya Toplantısı

 

Fulbright Mezunları Derneği, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. İsmail Tufan ev sahipliğinde, Fulbright mezunlarını bir araya getirdi. 8 Aralık Cumartesi günü Antalya’da gerçekleşen toplantıya, Akdeniz bölgesinden ve farklı illerden birçok mezunumuzun yanı sıra, Ankara Fulbright Eğitim Komisyonu’ndan Özlem Erden de katıldı. Fulbright Mezunları Derneği Başkanı Faruk Aktay, dernek faaliyetlerini mezunlarımız ile paylaşarak bundan sonra yapılabilecek etkinlikler hakkında bilgi alışverişinde bulundu. 

 

 

 

 

60+ Tazelenme Üniversitesi 

Ev sahibi Prof. Dr. İsmail Tufan Hoca’mız 60+ Tazelenme Üniversitesi adlı projesinin nasıl başladığını ve içeriğinin ne olduğunu anlatan bir sunum yaptı. Tazelenme Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan'ın önderliğinde geliştirilmiş bir sosyal sorumluluk projesidir. Proje, Prof. Dr. Tufan tarafından 2000 yılından bu yana sürdürülen ve 2023 yılında tamamlanması beklenen Türkiye Gerontoloji Atlası (GeroAtlas) araştırmasından elde edilen verilere dayanarak yapılandırılmıştır. Bir etkinlikle başlayan serüven 2016 yılında, Prof. Dr. Tufan'ın önderliğinde, 60 yaş ve üzeri bireylerin gönüllü olarak katıldığı bir okula dönüşmüştür. Antalya Akdeniz Üniversitesi bünyesinde 2016 yılında eğitime başlayan Tazelenme Üniversitesi, ilk kayıt döneminde 350 öğrenciye ulaşmıştır. Türkiye çapında gördüğü ilgiyle birlikte kısa sürede yaygınlaşmaya başlamıştır. 60+ Tazelenme Üniversitesi hakkında detaylı bilgiye https://tazelenme.com adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Prof. Dr. İsmail Tufan ve Gerontolojik Çalışmaları – Mavi Ev Ziyareti

1961 Tarsus doğumlu Prof. Dr. İsmail Tufan, Osnabrück Üniversitesi Vechta Fakültesi Gerontoloji Bölümü ve Berlin Teknik Üniversitesi Pedagoji Bölümünden 1991 yılında mezun oldu. Uzun yıllar yurt dışında yaşayan sayın Prof. Dr. İsmail Tufan, Psikoterapi eğitimi alarak, Berlin’de Psiko-sosyal danışmanlık merkezinde çalıştı. 2001 yılında Berlin Hür Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde doktorasını tamamladı. 1998’de Deutsche Allgemeine Sonntagsblatt’ın düzenlediği geleneksel bilimsel araştırma yarışmasında ‘Etik’ ödülüne layık görüldü.Prof. Dr. İsmail Tufan, 2007-2008 yıllarında Fulbright araştırma bursuyla araştırmacı olarak University of North Carolina/Charlotte'a gitmiştir.

 

 

 

Şu anda Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanlığını yapmakta olan Prof. Dr. İsmail Tufan, gerontoljik çalışmalarının bir parçası olarak Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi ‘Mavi Ev’ projesini hayata geçirmiştir. Mavi Ev, uzman bir kadro eşliğinde (Sosyal Hizmet Uzmanı, Gerontolog, Hemşire, Fizyoterapist, Ergoterapist, Hasta ve Yaşlı Bakıcı, vb), uygun fiziki koşullarda yapılan sosyal ve fiziksel aktivitelerle hastaları sosyal hayattan koparmadan sağlık, beslenme, psiko-sosyal destek sağlayan bir merkez. Fulbright Mezunları Derneği olarak üyelerimiz ve mezunlarımız eşliğinde "Mavi Ev"i ziyaret etmekten büyük mutluk duyduk.