Fulbright Mezunları Derneği, Doğaçlamanın Amerikalı annesi Viola Spolin’in metodunu Türkiye’ye getiren Fulbright mezunu Ege Maltepe ile “Salgın, sanatı ve iletişimi nasıl etkiledi?” üzerine bir seminer gerçekleştirdi. 16 Ocak cumartesi günü zoom üzerinden çevrimiçi gerçekleştirilen söyleşide, salgınla önemini daha iyi anladığımız ruh sağlığımızın ilaçları, sanat, müzik ve oyunun dijital dünyayla buluşması, salgınla sanatta dijital açılımlar, Spolin oyunları ve Bach Cafe’nin yeni dijital yolu üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz. 

Ege Maltepe, 14 yaşında Ferhan Şensoy’un Ortaoyuncular'ın Nöbetçi Tiyatro’sunda başlayan tiyatro serüveni, önce Bilkent Üniversitesi'nde sonra New York’ta devam etti. Fulbright bursuyla gittiği New York'ta Birdcage, Working Girl, The Graduate gibi filmleriyle tanınan Oscar ödüllü yönetmen Mike Nichols’ı n öğrencisi olarak çalıştı. New York'taki ilk yıllarında aktörlüğün yanı sıra doğaçlama, yazarlık, yönetmenlik ve prodüksiyon alanlarına yöneldi. New Actors Workshop'ta tanıştığı Spolin Doğaçlama Metodu'nu Türkiye'ye getirmek amacıyla 2009'da Spolin-ist'i kurdu. Spolin'in Amerikan tiyatro ve sinemasında çığır açan Improvisation For The Theater isimli kitabını Türkçe'ye çevirdi. Türkiye'de ve New York'ta verdiği eğitimlerle oyuncu, yazar ve eğitmenler yetiştirdi. Bir yandan yazıp yönettiği Variations After Joe, Women of New York, Tea for 3, Tits by Prof G gibi tiyatro oyunlarıyla dikkat çeken Maltepe, piyanist Emir Gamsız ile Drama in Beethoven, Talking to Schubert, Genius; Chopin gibi disiplinlerarası işler yarattı. İkili New York West Village'ın efsanevi kafesi Caffe Vivaldi'de rezidans sanatçıları olarak klasik müzik ve tiyatro üzerine işler yaptı. 

Sahne işlerinin yanı sıra filmler çeken Maltepe ve Gamsız, 2018 yılında ülkelerine dönerek Bach Cafe'yi ve iki yıllık Spolin okulu Oyun Okulu'nu başlattı. 2019-20 sezonunda İş Sanat'ta yer alan Geveze Piyanist - Öykü Tiyatrosu; Fırtına projeleri Korona salgını nedeniyle performanslara ara vermiştir. Maltepe şu sıralar Spolin-ist Oyun Okulu'nda direktör ve eğitmenlik yapmakta ve beş ayrı bağımsız film projesinde yazar, oyuncu ve yapımcı olarak çalışmaktadır: Çehov New York’ta (Kısa film), Transformism (Uzun metraj), Greatest Classic (Uzun metraj), Kafa Sesleri (Dizi-Film), Geveze Piyanist (Çizgi film). Etkinlik mekanları Bach Cafe 2020 salgınından sonra Bach Cafe Dijital ( 
www.bachcafe.com )adıyla dijital bir platforma dönüşmüştür.